Hoppa till innehållet Hoppa till sidfoten

Video eller bild när man annonserar på sociala medier?

blank

I dagens digitala värld är sociala medier en viktig plattform för att nå ut till en bred och engagerad publik. Men när det kommer till att skapa effektiva annonser på dessa plattformar, står företag ofta inför en viktig fråga: ska man använda bilder eller video? Svaret är enkelt – video är överlägset bäst, och i Sverige är ZAZY Marketing en föregångare när det gäller att skapa säljande annonser med hjälp av video.

1. Högre engagemang

En av de främsta fördelarna med att använda video på sociala medier är att det genererar betydligt högre engagemang jämfört med statiska bilder. Animerade rörelser, ljud och storytelling-aspekter gör att användarna stannar längre och interagerar mer med din annons. Studier har visat att videoposter har upp till 120% mer delningar än bildposter, vilket ökar exponeringen av ditt varumärke.

2. Ökad konverteringsgrad

För företag är den ultimata målsättningen att öka konverteringar och försäljning. Här är video oöverträffad. Enligt en studie från Social Media Examiner har företag som använder video på sina webbplatser 41% högre besöksgrad och 80% högre konverteringsgrad jämfört med de som inte gör det. Detta innebär att investeringen i videoannonsering på sociala medier kan ge en betydande avkastning på investeringen.

3. Fångar omedelbar uppmärksamhet

En video har den unika förmågan att omedelbart fånga tittarens uppmärksamhet. De rörliga bilderna och ljudet bryter igenom det ständiga bruset av statiska bilder på sociala medier. Med rätt startsekvens och visuella effekter kan du skapa en inledande wow-effekt som lockar tittare att stanna och engagera sig med din annons. Detta gör video till det perfekta verktyget för att dra in ditt målgrupps intresse från första sekund.

ZAZY Marketing: Pionjärer inom videoannonsering

När det gäller att skapa säljande annonser med hjälp av video är ZAZY Marketing i framkant i Sverige. Med sin expertis och innovativa tillvägagångssätt har de hjälpt företag att dra nytta av kraften i videoannonsering på sociala medier. Genom att kombinera teknisk kompetens med kreativt tänkande har ZAZY Marketing lyckats skapa engagerande och effektiva videokampanjer som levererar resultat.

Så nästa gång du överväger att annonsera på sociala medier, tänk på kraften i video och hur det kan hjälpa dig att nå dina marknadsföringsmål. Och om du vill ta din videoannonsering till nästa nivå, tveka inte att kontakta ZAZY Marketing för deras professionella hjälp och expertis. Med video som din primära annonseringsstrategi kan du verkligen skilja dig från konkurrensen och nå ut till en större och mer engagerad publik.